Neşe Akar ile İç Dünyanı Güçlendir
- Ana Sayfa
- Tüm Programlar
- Genel
- Neşe Akar ile İç Dünyanı Güçlendir
Genel bakış
- İçeride yaşadığımız her şey, hayatımıza yansıyor.
- Hayatımızda en çok içsel güce ihtiyacımız var.
- Ruhsallık çalışırken, içsel gücümüzü zaten bizde var olan iyiliği kullanarak ortaya çıkartmayı hedefliyoruz.
- İçimizde yarattığımız enerjileri; düşüncelerimiz, sözlerimiz, eylemlerimiz ve davranışlarımızla dış dünyaya yansıtıyoruz.
- Ben dış dünyaya sevgiyi, şefkati mi, öfkeyi, korkuyu, enerjiyi mi yansıtmak istiyorum, seçim benim.
- Zihnimizi yönetmeyi, bize eğitim hayatımız boyunca kimse öğretmiyor.
- Kendimizi özdeşleştirdiğimiz şeyi kaybettiğimizde, içsel olarak çok büyük sarsıntı yaşıyoruz.
- Ruhsal çalışmalarda, içsel değerlerimize odaklanarak özsaygının, kimlik anlayışının oluşmasına dikkat ediyoruz.
- Kendi özümüzün dışarıdaki kimliklerden farklı olduğunu algıladığımızda, bu bizi güvende tutuyor.
Eğitim Özellikleri
- Videolar 10
- Sınavlar 0
- Süre 1,5 saat
- Dil Türkçe
- Öğrenciler 445
- Değerlendirme Evet
İçerik
-
Özfarkındalık 1
Kontrol edemediğimiz dış faktörlerle dolu bir dünyada, en azından kendimizi kontrol etmek gittikçe daha önemli hale geliyor. Kontrol edebileceğimiz, bu dış faktörlerle nasıl başa çıktığımız. Özfarkındalık neden bu kadar önemlidir? Dış etkenlerin bizi nasıl etkilediğinin farkında olarak yaşam kalitemizi artırmamızı sağlar. Yaşamlarımızın % 100'ünü kontrol edemeyiz, ancak kontrol edemediğimiz şeylere nasıl tepki verdiğimizi sık sık kontrol edebiliriz. Bu, kişisel farkındalığın anahtarı.
-
Ders1.111 min
-
-
Zihin 1
-
Ders2.1
-
-
Özdeğer 1
Özdeğer sağlıklı ve mutlu bir insan hayatının önemli bir bileşenidir. Özdeğer, kendimiz hakkında nasıl hissettiğimizi, çeşitli durumlarla, başarı ve başarısızlıkla başa çıkma şeklimizi ve diğer insanlarla ilişkilerimizi etkiler. Özdeğer, kendim hakkında nasıl hissettiğimle ilgilidir. Bana değer verildiğini mi hissediyorum? Ben kendime değer veriyor muyum? Kendimi olduğum gibi kabul ediyor muyum ve kendi eşsiz değerimin farkına varıyor muyum?
-
Ders3.115 min
-
-
Endişe 1
-
Ders4.108 min
-
-
Dayanıklılık 1
Zor zamanlarda, dayanıklılığı nasıl uygulayacağımızı bilmek, umudu yeşertmek ve umut dolu bir bakış açısını dayanıklılığımızı sürdürmek için bir ilke olarak kullanmak ve affetmeyi bu dayanıklılığa temel bir güç olarak pratik etmek, bir anne, baba olarak, bir yönetici olarak, çevremizdekiler üzerindeki olumlu bir etki yaratmak, ilham veren bir rol modeli olmak, hayatımız için çok önemlidir.
-
Ders5.115 min
-
-
Hayır Diyebilmek 1
Bazı insanlar için “Hayır” diyebilmek çok kolay olabilir ama aslında hayır demeyi bilmek gerçekten önemli bir meziyettir. Bazen çok yoğun iş ve özel hayat temposunda, stresin her geçen gün arttığı günümüzde, sırf nezaketen ve karşımızdaki insanı kırmamak için Evet demektense Hayır diyebilmek ileride doğacak sorunların baştan çözümü olabilir.
-
Ders6.108 min
-
-
Özşefkat 1
Yetersizliklerim ve kusurlarım nedeniyle, kendimi merhametsizce yargılamak ve eleştirmek yerine, başarısızlıklarımla yüzleşmede, kendime nazik ve anlayışlı davranmak demek. Mükemmel olduğumuzu kim söyledi ki!!!!!! Kendime şefkat göstermek demek; kendimi kabul etmek ve onurlandırmak demektir. Her şey her zaman sizin istediğiniz gibi gitmeyecek. Hayal kırıklıkları olacak. Kayıplar olacak, hatalar yapacaksınız. Kendimi daha sağlıklı ve mutlu olabilecek şekilde değiştirebilmeliyim.
-
Ders7.110 min
-
-
Hayatı Anlamlandırmak 1
Sizin için hayat bir okul mu? Bir savaş alanı mı? Bir bahçe mi? Bir sahne mi? Bir iş mi? Bakışınız nasılsa, dünyanız da öyledir. Şimdi bu durumdan ben ne öğreniyorum? Bu durumla nasıl gelişip, büyüyebilirim? Bu durum benden hangi erdemi geliştirmemi istiyor? Eğer bakış açımız kendimizi geliştirme odaklıysa, hayata karşımıza çıkan her durumda, büyüme fırsatını yaratabiliriz. Hayatla ilgili önemli bir ders: Geçmişi geçmişte bırakabilmek.
-
Ders8.115 min
-
-
Kendini Sabote Etmek 1
Kendinizi sabote ediyor musunuz? Bu garip bir soru gibi görünebilir. Neden kasten kendimizi sabote edelim? “Bunu asla yapmam” diyebilirsiniz, ancak tekrar düşünün. Her zaman kendimizi sabote ediyoruz. Sabotaj derken, ne demek istediğimi açıklamalıyım. Kendi çıkarlarımıza uygun olmayan eylemler yaptığımızda kendimizi sabote ediyoruz. Kendini sabote etmenin merkezinde genellikle korku vardır. Başarı korkusu, bilinmeyenin korkusu, acı ya da reddedilme korkusu vb. Bu korku bizi kronik bir arada kalma halinde tutuyor ve asla hedeflerimizde, dileklerimizde ilerlemiyoruz.
-
Ders9.110 min
-
-
Şükretmek 1
Şükran duygusunu biz kendi kültürümüzde çok tanıyoruz, aşinayız aslında. Ancak tüketmenin teşvik edildiği bu zamanları yaşarken, şükretmeyi unuttuğumuz da bir gerçek ya da sadece söyleyip geçiyoruz. Duygusunu tatmadan. Bir şeyleri istediğini veya ihtiyaç duyduğunu düşünen, sürekli tüketen birisinin duygularının tam aksine, sahip olduklarını takdir etmeyi ifade eden, öne çıkaran bir duygudur. Yarım ağızla "teşekkür" değildir; derin şükran duymak içten ve anlamlı bir şekilde gelir. Şükretme uygulaması, dünyaya karşı daha iyi ve şefkatli hissedebilmek üzere, neye teşekkür ettiğimize odaklanmayı, dikkat etmeyi içerir. Hayatımızda olumlu değişiklikler yapmaya bizi motive edebilir.
-
Ders10.115 min
-